Archive for category Uncategorized

Ovien monet käyttötarkoitukset

Olemme tottuneet, että tiloissa on ovia. Ovia löytyy jokaisen kotoa ja työpaikalta sekä kouluista että muista tiloista joissa liikumme. Ovia käytetään usein tilojen rajaajana, mutta niitä voidaan käyttää myös moniin muihin tarkoituksiin. Sisäovi muun muassa eristää ääntä, estää lämpöä tai hajuja leviämästä muuhun tilaan. Lisäksi ovia voidaan käyttää esimerkiksi sisustustarkoituksessa tai paloturvallisuutta lisäämässä kotona tai toimistolla.

sisäovet

Ovia on saatavilla runsaasti erilaisia. Ovet voi saada valmiiksi asennettuina tai ne voi asentaa itse. Nykyisin myös ovet voi tilata netistä, jolloin ne usein kuljetetaan valmiiksi sovittuun osoitteeseen.

Ovien asentaminen ei ole monimutkainen työ, ja siitä voi selviytyä helposti myös itse ilman ammattimiehen tai -naisen apua. Sisäovissa saattaa myös olla ikkunoita ja lasia. Ne eivät välttämättä ole umpinaisia. Sisäovet voivat myös olla kuvankaltaiset pariovet. Joskin ne eivät sovi kaikein pienempiin ja ahtaisiin tiloihin.

Vinkit parempiin printtimainoksiin

Tässä muutama klassinen vinkki vuonna 2017 parempien printtimainoksien suunnitteluun ja toteutukseen:

1. Jätä tilaa tyhjälle

2. Rajoita fonttien käyttöä

3. Valitse värit etukäteen

4. Pidä kokonaisuus kasassa

5. Käytä kuvia rohkeasti ja oikein

Tässä huikea esimerkki hyvästä printtimainoksesta. Mainos on Nivean vuodelta 2016 ja se on mielestämme erittäin vaikuttava esimerkki hyvästä mainoksesta.

esimerkki hyvasta printtimainoksesta

vinkit-valokuvien-tulostukseen

Onko perinteinen valokuva menneisyyden juttu? Sitä moni mahtaa miettiä digitaalisen valokuvauksen aikakaudella. Vaikka tekniikka onkin muuttunut ja kehittynyt eteenpäin, kuvien aikakausi ei ole todellakaan ohi, päinvastoin! On paljon erikoisia hetkiä ja tilanteita, joita ihmiset haluavat ikuistaa paperikuvan muodossa. Näistä yleisimpiä ovat valmistujaiset, ylioppilaskuvat, häät ja vuosipäivät. Myös lemmikit, lapset ja muut perhejuhlat ovat suosittuja valokuvamotiiveja. Kuvaaminen onnistuu nykyään helposti myös ilman valokuvaajaa. Jopa älypuhelimen avulla saa yllättävän laadukkaita kuvia. Kuvien tulostaminen onkin sitten toinen juttu. Kun kyseessä on esimerkiksi hääkuvat, moni turvautuu edelleen perinteiseen valokuvausliikkeeseen. Tavallisten valokuvien lisäksi muistoja voidaan tallentaa myös valokuvataululle, kuvakirjaan tai vaikkapa kahvimukiin. Tulostimen hankinta on toinen kätevä ja edullinen tapa tulostaa valokuvia. Tavallisia lomakuvia ja perhekuvia voi tulostaa mainiosti kotona valokuvatulostimen avulla. Esimerkiksi Canonin Pixma-valokuvatulostin on edullinen ja tehokas laite kotikäyttöön. Mikäli mustepatruunat pääsevät loppumaan, ne voi helposti tilata osoitteesta nordicink.fi. Kuvista voi kehittää myös hauskoja lahjaideoita ja koristeita. Vinkki: Ripusta valokuvia narulle pyykkipoikien avulla ja rakenna oma persoonallinen kuvakertomus haluamaasi paikkaan!

Valokuvien avulla syntyy hauskoja koristeita ja lahjoja

Tags: ,

Sohvaunelmia

Olen huomannut itsessäni sellaisen asian, että jokaisessa huonekaluliikkeessä käydessäni olen alkanut kiinnittää huomiota sohviin. Mielestäni sohvat kuuluvat olennaisena osana olohuoneeseen. Television lisäksi sohva on olohuoneen keskipiste. Katselin tässä yhtenä päivänä meidän taukotilamme jo vähän kuluneita sohvia. Kyllähän ne pitäisi jo vaihtaa. Huomaan siirtyväni työpäivän jälkeen koneelle ja surffailevani netissä hakemassa ideoita. En siis tosiaankaan ole vielä osannut päättää, millaisen sohvan haluan. Toisaalta sellainen neutraalin värinen kankainen olisi varma valinta. Mutta toisaalta taas minua houkuttaisi ostaa nahkainen sohvaryhmä, johon kuuluu kaikenlaista rahia ja lepotuolia. Sellaiset on kyllä todella kalliita, mutta niinhän sitä sanotaan, että laadusta joutuu maksamaan. Voisiko siis jotakin näiden kahden väliltä olla se sopivin ratkaisu juuri meille? Tätä pitää vielä pohtia hetki ja miettiä, mikä on myös se käytännöllisin ratkaisu. Sen tiedän jo ennestään, että nahkasohvaa olisi helpompi pitää puhtaana. Kangassohvan peseminen ja puhdistaminen on nimittäin niin työlästä, että siihen ei viitsisi monesti lähteä. Eikä aina saa edes puhdasta jälkeä aikaan.
>

Klassista printtailua

Sanoivat tämän päivän mediagurut sitten mitä tahansa, minun mielestäni printteri ja paperi ovat ehdottoman tärkeitä välineitä yhä nykypäivänä. Sähköisessä konttorissa tiedot vain hukkuvat jonnekin suureen data-avaruuteen. Tärkeimmistä dokumenteista on ehdottomasti oltava paperikopiot. Siksipä minä printtaankin kaikki pienyritykseni tärkeimmät asiakirjat aina suoraan paperille ja arkistoin ne perinteisiin mappikansioihin.

Yksi paperittomaan konttoriin siirtymisen eduista on luonnollisesti rahallinen säästö. Itse olen kuitenkin huomannut, että kun tilaan printterin musteet suoraan netistä, saan aikaan merkittävää rahallista hyötyä. Suosikkikauppani on tällä hetkellä nordicink.fi

Sieltä tilaan kaikki väripatruunat ja musteet huippuedullisesti!

printteri

Elämä jatkuu!

Hei kaikki,

Blogini palaa jälleen kuvioihin pitkän tauon jälkeen. Palan halusta käsitellä kiinnostavia aiheita ja vaihtaa mielipiteitä kaikkien lukijoideni kanssa.

Niin kuin oma elämäni, myös printti- ja multimedia-ala on jatkuvassa murroksessa. Suomalaiset lehtitalot ovat viime aikoina irtisanoneet väkeä massoittain. Mikä siis oikein kiinnostaa tämän päivän kuluttajia, jos se ei ole paperilehti?

Blogit ovat varmasti tulleet jäädäkseen ja sisällöt siirtyvät yhä enemmän verkkoon. Toisaalta, globalisaatio saattaa ajan myötä vaikuttaa siten, että suomenkielisen median määrä vähenee. Ehkäpä uudet sukupolvet kokevat voivansa kommunikoida helpommin vaikka englanniksi. Kaikki tämä jää nähtäväksi.

Tervetuloa blogini pariin. Tarkoituksenani on mielipiteiden lisäksi jakaa vinkkejä ja suosituksia kaikille aktiivisesta ja monipuolisesta elämästä kiinnostuneille!

bildschirme-screens-3d-19to1