Olemme tottuneet, että tiloissa on ovia. Ovia löytyy jokaisen kotoa ja työpaikalta sekä kouluista että muista tiloista joissa liikumme. Ovia käytetään usein tilojen rajaajana, mutta niitä voidaan käyttää myös moniin muihin tarkoituksiin. Sisäovi muun muassa eristää ääntä, estää lämpöä tai hajuja leviämästä muuhun tilaan. Lisäksi ovia voidaan käyttää esimerkiksi sisustustarkoituksessa tai paloturvallisuutta lisäämässä kotona tai toimistolla.

sisäovet

Ovia on saatavilla runsaasti erilaisia. Ovet voi saada valmiiksi asennettuina tai ne voi asentaa itse. Nykyisin myös ovet voi tilata netistä, jolloin ne usein kuljetetaan valmiiksi sovittuun osoitteeseen.

Ovien asentaminen ei ole monimutkainen työ, ja siitä voi selviytyä helposti myös itse ilman ammattimiehen tai -naisen apua. Sisäovissa saattaa myös olla ikkunoita ja lasia. Ne eivät välttämättä ole umpinaisia. Sisäovet voivat myös olla kuvankaltaiset pariovet. Joskin ne eivät sovi kaikein pienempiin ja ahtaisiin tiloihin.